Завиванці по-чернігівськи
28.05.2015
Завиванці по-чернігівськи
Інгредієнти страви
• Телятина — 1 кг
• Цибуля ріпчаста — 1 шт.
• Сало-шпик — 200 г
• Чорнослив — 50 г
• Часник — 3—4 зубця
• Сіль, перець, олія,
майонез — за смаком
Приготування:
Традиційно завиванці — це вид печива з корицею або маком, коли смужка тісту закручується серпантином. У чернігівській кухні це зовсім інше блюдо.
Наріжте м’ясо поперек волокон скибками і відбийте його. Посипте кожен шматок сіллю і перцем. У середину кожного шматочка викладіть начинку, м’ясо скрутіть і обв’яжіть нитками. Покладіть завиванці на розпечене масло швом вниз, а зверху полийте майонезом. Запікайте блюдо в духовці до готовності при температурі 250 градусів.
Начинка готується так: наріжте цибулю дрібними квадратами і обсмажте її з дрібно нарізаним шпиком. Дрібно порубайте (або видавіть) в засмажку часник, додайте чорнослив без кісточок і посоліть. Додайте все це до цибулі і закінчить готувати начинку.
Зазвичай завиванці подають із смаженою або вареною картоплею і овочевим соте.
• Телятина — 1 кг
• Цибуля ріпчаста — 1 шт.
• Сало-шпик — 200 г
• Чорнослив — 50 г
• Часник — 3—4 зубця
• Сіль, перець, олія,
майонез — за смаком
Приготування:
Традиційно завиванці — це вид печива з корицею або маком, коли смужка тісту закручується серпантином. У чернігівській кухні це зовсім інше блюдо.
Наріжте м’ясо поперек волокон скибками і відбийте його. Посипте кожен шматок сіллю і перцем. У середину кожного шматочка викладіть начинку, м’ясо скрутіть і обв’яжіть нитками. Покладіть завиванці на розпечене масло швом вниз, а зверху полийте майонезом. Запікайте блюдо в духовці до готовності при температурі 250 градусів.
Начинка готується так: наріжте цибулю дрібними квадратами і обсмажте її з дрібно нарізаним шпиком. Дрібно порубайте (або видавіть) в засмажку часник, додайте чорнослив без кісточок і посоліть. Додайте все це до цибулі і закінчить готувати начинку.
Зазвичай завиванці подають із смаженою або вареною картоплею і овочевим соте.
ukraine.ui.ua
Схожі новини:
31.08.2017
Тарталетки та воловани – це проста, смачна та легка у приготуванні закуска на святковий чи фуршетний стіл. Добре смакують вони до вина чи...
31.07.2017
Ягоданка Достеменно невідомо, коли з’явився цей напій, який чудово втамовує спрагу. Просто хтось колись вирішив залити ягоди-падалицю ...
01.06.2017
Інгредієнти: > буряк – 500 г. > гриби білі сушені – 200 г. > цибуля ріпчаста – 1 шт. > часник – 4 зуб. > кунжутна олія. Рівен...
Комментарі:
Коментарів ще не булоДодати коментар: