5 продуктів, які ми даремно вважаємо шкідливими
02.10.2017
5 продуктів, які ми даремно вважаємо шкідливими
Скласти грамотний і збалансований раціон – завдання не з легких. Багато господинь беруться за вивчення статей в популярних онлайн-журналах про здорове харчування і консультуються з подругами. Щоправда, далеко не завжди ці методи є ефективними. Наприклад, деякі продукти обросли великою кількістю чуток, що спонукає людей повністю виключити їх зі свого меню і не радити своїм знайомим.
Експерти розповіли про 5 продуктів, які насправді зовсім не зашкодять вашому організму, а навпаки – принесуть користь і стануть цінним джерелом поживних речовин.
Вершкове масло
Останнім часом вершкове масло несправедливо відносять до категорії не особливо корисних продуктів. І дуже даремно. Наші мами і бабусі точно знали, що від цього продукту набагато більше користі, ніж шкоди. Так, у вершковому маслі містяться вітаміни D, А, Е, С, В, кальцій, фосфоліпіди і незамінні амінокислоти.
Дані речовини беруть активну участь в процесі побудови клітин, в тому числі – нервової системи. Регулярне вживання вершкового масла позитивно впливає на зовнішній вигляд: зміцнює волосся, перешкоджає розшаруванню нігтів, тонізує шкіру. Вершкове масло в помірних кількостях позитивно впливає на здоров’я серця і судин, перешкоджає утворенню тромбів і підвищує їх еластичність.
Макарони
Макарони – один з найбільш суперечливих продуктів. Вітчизняні дієтологи і медійні персони поголовно відмовляються від нього. У той же час італійці іноді навіть снідають макаронами і дуже їх люблять. Хто ж має рацію?
Справа в тому, що італійці обирають для свого раціону макарони з твердих сортів пшениці і намагаються поменше додавати до них соусу, сиру та інших калорійних топінгів. У нашій країні ситуація інша: макарони обов’язково подаються разом з пастою, яка містить чималу кількість різноманітних інгредієнтів і заправок. У цьому полягає основна причина зайвих калорій та інших проблем.
Морозиво
Яким же має бути правильне морозиво? Приготованим самостійно! Для цього вам знадобиться натуральний йогурт разом з улюбленими ягодами або фруктами, які потрібно залишити у морозилці до ранку. Таким чином ви отримаєте продукт, у складі якого є амінокислоти, вітаміни, мінерали та важливі для нормального обміну речовин ферменти.
Пластівці для сніданку
Пластівці для сніданку належать до дитячого харчування, тому контролюючі органи уважно стежать за їх складом. У цьому продукті часто містяться вітаміни групи B, кальцій і залізо.
Вживати пластівці найкраще вранці, позаяк вони є цінним джерелом вуглеводів. До такого сніданку можна додати молоко, кефір або сік, з якими ця страва подається до столу. Можна також додати жменю ягід або скибочки фруктів.
Жувальний мармелад
Мармелад є зразком корисного десерту. Для його приготування використовуються: патока, цукор-пісок, желатин, пектин, лимонна кислота, воскожирова суміш, натуральні та ідентичні натуральним ароматизатори та барвники. Це суто корисні інгредієнти, тому вони не завдають жодної шкоди, а лише приносять користь.
healthinfo.ua
related_news:
14.04.2021
Ми всі живемо і працюємо в епоху постійних змін, коли доводиться швидко знаходити рішення і постійно вчитися чомусь новому. Під час панд...
31.10.2017
Восени, разом зі зниженням температури, скороченням світлового дня та збільшенням кількості опадів, більшість людей починає відчувати заг...
02.10.2017
Скласти грамотний і збалансований раціон – завдання не з легких. Багато господинь беруться за вивчення статей в популярних онлайн-журнала...
comments:
no_commentsadd_comment: